mandag den 26. oktober 2009

"Skinke- og broccoli muffins"


Indsendt af mholle

Ingredienser:
5 dl hvedemel
2 tsk bagepulver
½ tsk natron
1 tsk salt
50-75 g røget skinke i strimler
2 dl grovhakket brokkoli
2½ dl creme fraiche
1 dl rapsolia
1 æg

Fremgangsmåde:
Bland mel, bagepulver, natron og salt i en skål. Tilsæt skinke og brokkoli. Rør creme fraiche, olie og æg sammen. Bland dette melblandningen. Fordel dejen i formene. Fyld næsten til kanten.

Bagetid:
Bages ved 200 grader i ca 20 minutter.

"Mynte-kagen"

Indsendt af MissBailey

Ingredienser:-

125 god mørk chokolade- 100 g smør i tern- 3 store æg- 200 g sukker- 100 g mel- 2 spsk kakopulver- 100-200 g pebermyntechokolade

Fremgangsmåde:

Varm ovnen til 180 grader- bræk den mørke chokolade i stykker og kom dem i en ovnfast skål sammen med smørret. Sæt skålen over vandbad og smelt forsigtigt blandingen under hyppig omrøring. Fjern skålen og køl af.

Pisk æggene, tilsæt sukker og pisk til det er tykt og mousse-agtigt- pisk den smeltede chokolademasse i- sigt mel og kakao over blandingen og rør sammen- hæld halvdelen af dejen i en bageform på ca. 20 x 25 cm- bræk pebermyntechokoladerne i stykker eller lad dem være hele, alt efter smag. Læg dem på dejen i formen.- spred resten af dejen over, så alle chokoladerne er dækket.

Bagetid:

Bag ca. 25 min., indtil der ikke hænger noget dej ved

"Dessertpandekager"

Indsendt af MissI

Opskriften er til ca. 12 stk. :)

Ingredienser:


ca. 4 dl. mælk
ca. 200 gr mel (3½ dl)
1 tsk sukker
1 knivspids salt
½ tsk. kardemonne eller reven citronskal
3 æg
3 spk. øl eller vand


Fremgangsmåde:


Hæld al væsken i en skål og bland det med de øvrige ingredienser. Blend det med stavblenderen i ca. 1½ min.. Lad dejen hvile i køleskal i ca. ½ time og bag dem på en pande.
Dejen skal være meget tynd, men prøv dig frem og put evt. mere mel i.

"Toblerone-kage"

Indsendt af MissBailey

Ingredienser:

3 æg- 125 g. sukker- 175 kg. smør- 1 tsk. bagepulver- 100 g. mel- 2 spsk. kakao (den der mørke, ægte én, ikke O'boy eller lign.)- 150 g. hakket Toblerone

Fremgangsmåde:

1) Tænd ovnen på 175 grader.
2) Æg
3) Sukker
4) Smør
5) Bagepulver + mel + kakao
6) Hakket Toblerone
7) Bages i 25 min. i forvarmet ovn

Lad kagen køle lidt af, men nyd den gerne mens den er lun - der er chokolade-og nougatstykkerne superlækre

"Den bedste brownie"

Indsendt af MissBailey
(Efter Eternals opskrift)

Ingredienser:
100 g smør., 180 g sukker, 2 ts van.sukker, 2 æg, 60 g mel, ½ ts bagepulver, 3 ss kakao, evt 100 g nødder/mandler.

Sådan blandes det + bagetid:
Smøret smeltes, og piskes sammen med sukker og van.sukker. Dernæst piskes æggene i, et af gangen. Til slut røres mel, bagepulver og kakao i, hvorefter kagen bages ved 180 grader. Der står, at det tager ca. 18 min, men jeg synes det varierer meget, så jeg ville tjekke efter et kvarter, og så ofte derefter.Desuden plejer jeg at lave dobbelt portion, den er meget lille den her. Og man kan med fordel hakke lidt chokolade og putte i, men det er ikke nødvendigt. Bare vær opmærksom på, at den ikke bager for længe, for så bliver den sandsynligvis lidt tør.

"Verdens lækreste kage"

Indsendt af mholle

Ingredienser:

200 g. plantemargarine
50 g. blød nougat
100 g. mørk chokolade
50 g. farin
25 g. sirup
2 spsk. Baileys
4 æg
200 g. sukker
2 tsk. vanilje
150 g. hvedemel
2 spsk. kakao
75 g. hakkede mandler
1 tsk. bagepulver

Sådan blandes det:
Plantemargarine, nougat og chokolade smeltes sammen i en gryde.Farin, sirup og Baileys røres i.Æg, sukker og vanilje piskes til en hvid masse.Mel, kakao, mandler og bagepulver røres sammen og vendes i æggemassen. Det hele blandes sammen.

Bagetid:
Dejen hældes i en ca. 20x30 cm. form og bages i en 175 °C varm ovn i ca. 35 minutter.Den er så lækker at den ikke behøver glasur

Modedullernes samling af opskrifter :D

Hvis du har en god opskrift, som der skal lægges op, så kontakt mig enten på motherchuckerr(a)gmail.com eller her på bloggen. :D