fredag den 27. november 2009
Dürumboller
Indsendt af balladen :)
Ingredienser
15 g gær
4 dl koldt vand
1 spsk sukker
1 spsk salt
1 dl olivenolie
350 g hvedemel
250 g durummel
Metode
1. Rør gæren ud i det kolde vand
2. Tilsæt salt, sukker, olie og ælt lidt efter lidt melet i. Melet kan med fordel blandes i en anden skål inden (kun melet altså), så man ikke får et misforhold i den færdige dej.
3. Sæt film over og placer i køleskabet natten over
4. Fordel klatter med en ske på en bradeplade og bag 15 min ved 200 grader
torsdag den 12. november 2009
tirsdag den 3. november 2009
Gulerodsboller
Indsendt af beam
Ingredienser:
50 gr. gær
2 dl. vand
100 gr. fromage frais
2 spsk. rørsukker
2 æg
200 gr. revne gulerødder
1 dl. solsikkekerner
1 tsk. salt
450 gr. hvedemel
Fremgangsmåde:
- Gæren røres ud i lunkent vand, og herefter tilsættes fromage frais, rørsukker og æg
- Pisk blandingen godt sammen
- De revne gulerødder, solsikkekerner og salt røres i æggemassen
- Til sidst røres melet i, og dejen blandes godt.
- Dejen lægges på en bageplade med bagepapir i (10) og deles i lige store boller.
- Bollerne hæver i 30 minutter, og derefter bages de i 20 minutter ved 200 grader.
Tip:
Husk, at dejen er meget klæg, man kan sikkert godt bruge mere mel, men det har jeg aldrig gjort. Denne omgang af bollerne blev ret gode, mere luftige end jeg normalt laver dem. Normalt skal de bare "klattes" på bagepladen, de bliver ret flade, så antallet af boller kan selvfølgelig variere ift. hvor store man vil have de skal blive.
Ingredienser:
50 gr. gær
2 dl. vand
100 gr. fromage frais
2 spsk. rørsukker
2 æg
200 gr. revne gulerødder
1 dl. solsikkekerner
1 tsk. salt
450 gr. hvedemel
Fremgangsmåde:
- Gæren røres ud i lunkent vand, og herefter tilsættes fromage frais, rørsukker og æg
- Pisk blandingen godt sammen
- De revne gulerødder, solsikkekerner og salt røres i æggemassen
- Til sidst røres melet i, og dejen blandes godt.
- Dejen lægges på en bageplade med bagepapir i (10) og deles i lige store boller.
- Bollerne hæver i 30 minutter, og derefter bages de i 20 minutter ved 200 grader.
Tip:
Husk, at dejen er meget klæg, man kan sikkert godt bruge mere mel, men det har jeg aldrig gjort. Denne omgang af bollerne blev ret gode, mere luftige end jeg normalt laver dem. Normalt skal de bare "klattes" på bagepladen, de bliver ret flade, så antallet af boller kan selvfølgelig variere ift. hvor store man vil have de skal blive.
Abonner på:
Opslag (Atom)