tirsdag den 2. marts 2010

Fedtfattig knækbrød

Fedtfattigt knækbrød
Indsendt af PC :D


500g fuldkornsrugmel
30g sukker
½tsk hjortetaksalt
½tsk salt

2½dl vand
3/4dl rapsolie

Fremgangsmåde

Alle de tørre ingredienser blandes først, og vand og olie æltes i så det bliver en blød dej.
Del dejen i to og læg hver del på et stykke bagepapir. Læg endnu et stykke bagepapir ovenpå og rul dejen tyndt ud på størrelse med bagepladen. Fjern det øverste bagepapir og skær dejen ud i stykker i ønsket størrelse.
Prikkes evt. med en gaffel og bages til de er lysebrune ved 200 grader alm. ovn, ca. 10-15 min.
Lad dem køle lidt af og bræk dem fra hinanden.
Opbevares i kagedåse eller plasticpose.

Knækbrød med kerner

Knækbrød med masser af kerner
Indsendt af PC :D


50g havregryn
50g sesamfrø
50g græskarkerner
50g hørfrø
2tsk bagepulver
1½tsk salt
200g hvedemel
50g rugmel

2½dl vand
3/4dl rapsolie

Fremgangsmåde

Alle de tørre ingredienser blandes først, og vand og olie æltes i så det bliver en blød dej.
Del dejen i to og læg hver del på et stykke bagepapir. Læg endnu et stykke bagepapir ovenpå og rul dejen tyndt ud på størrelse med bagepladen. Fjern det øverste bagepapir og skær dejen ud i stykker i ønsket størrelse.
Bages ved 180 grader varmluft i 15-20 min til de er lysebrune. Lad dem køle lidt af og bræk dem fra hinanden.
Opbevares i kagedåse eller plasticpose.