Indsendt af Stine fra Sara&Stine
Ingredienser:
500 g AMO eller gluten mel
100 g smør eller margarine
50 g sukker
1 æg
2 dl mælk
50g gær
½ tskf. kardemomme (1 g)
1 tsk. salt (5 g)
Pynt:
Glasur af 200 g flormelis og en spsk. varmt vand
Fremgangsmåde:
Mælkes lunes og heri opløses gæren, der dog ikke må varmes med, AMO eller gluten og de øvrige ingredienser æltes i til en ensartet dej, der hæver til dobbelt størrelse på et lunt sted tildækket.
Dejen deles i to lige store dele, som formes til kugler, der hviler et par min. Kuglerne formes til pølser i ca. 35 cm. længde. De sættes på en smurt plade, hvor de skal stå et par minutter, før de trykkes flade i ca. 12 cm. brede.
Prikkes med en gaffel jævnt over det hele og efterhæver til dobbelt størrelse på et lunt sted tildækket.
Bages i ovnens midterste rille ved 220 grader varme i 12-15 min. Ovnen skal have den rette temperatur fra starten.
Når brødene er kølet af, så glaseres de. Hvert brød skæres i 12 stk., når glasuren er skærefast. :)
mandag den 20. september 2010
Abonner på:
Opslag (Atom)