lørdag den 10. april 2010

Havreboller

Indsendt af MissBailey :)


Havreboller Ca. 14 stk.2 dl havregryn
2 spsk olie
1 spsk salt
4 dl kogende vand
50 gr. gær
Ca. 700 gr. (12 dl) hvedemel (jeg brugte kun ca. 500g)
Æg/vand til pensling

Kom havregryn, salt og olie i en skål. Hæld det kogende vand over og lad det stå til det er lunkent.
Rør gæren i.
Tilsæt melet lidt ad gangen. Dejen må ikke være for fast, men gerne lidt klistret.
Lad dejen hæve til dobbelt størrelse (ca. 1 time)
Form bollerne (da dejen er semi-klistret, så gør det med en spiseske) og lad dem efterhæve ca. 15 min.
Pensl bollerne og bag dem ved 200 grader i 20-25 min.

4 kommentarer:

  1. Uhmmm de skal prøves... og jeg har vist alt der skal bruges allerede :D Yay

    SvarSlet
  2. Jeg har dem i ovnen ligenu og glæder mig til at se resultatet..

    Har byttet 100 g af hvedemelet ud med groftmalet fuldkornshvede, for at se om det giver yderligere struktur, men har bare erfaring med at de så tit splatter mere ud end de hæver..

    Hmm, jeg kommer med tilbagemelding når de er bagt :-)

    SvarSlet
  3. Æhh.. Jeg tror jeg fik puttet for meget salt i, for de smager lidt saltede - men ikke mere end at de er fine som madboller..

    Konsistensen blev helt super - de var rigtig dejligt luftige og hævede fint, selvom jeg erstattede 100 g hvedemel med fuldkorns.. (dvs 100 g fuldkorns og 400 g alm hvedemel)

    SvarSlet
  4. Kan man bruge rugmel i stedet for hvedemel mon?

    SvarSlet