Indsendt af Prinsessen :)
Grahamsbrød
Ingredienser:
3½ dl kærnemælk
300 g grahamsmel
100 g fuldkornshvedemel
25 g gær
1½ dl lunkent vand
1 spsk olie
½ spsk salt
225 g hvedemel
To do:
Kærnemælk og det grove mel (grahams- og fuldkornshvedemel) røres godt sammen og stilles til side ved køkkentemperatur i 1½-2 timer.
Gæren smuldres og røres ud i vandet. Hældes i kærnemælksdejen og de øvrige ingredienser æltes i.
Dejen skal nu hæve tildækket et lunt sted i ca 1 time (jeg sætter den gerne ind i ovnen på lav effekt)
Dejen slåes ned og formes til brød i den ønskede str (bemærk at de hæver en del).
Nu skal brødene efterhæve på pladen i ½-1 time, hvorefter de pensles med vand eller sammenpisket æg og bages i ovnen ved 200 grader.
Bagetid ca 40 min, men man kan tjekke om de er færdige ved at banke under bunden. De er færdige når det lyder hult.
søndag den 17. januar 2010
Abonner på:
Kommentarer til indlægget (Atom)
Ingen kommentarer:
Send en kommentar